Hoe maak ik een nieuwe account aan?

Administratie

Wanneer u producten bij ons wilt bestellen, moet u eerst een account aanmaken.
In ons dashboard gebruiken we de term Gebruiker en Account.

Een Account is een klantnummer waarbinnen producten beheert kunnen worden.
Een Gebruiker is een emailadres welke de producten binnen een account kan beheren.

Wanneer u nog geen klant bent bij PCextreme, heeft u beide nodig. In deze handleiding zult u beiden aanmaken.

Aanmaken van een nieuwe gebruiker.

Ga eerst naar de website van PCextreme. Bovenin kiest u de blauwe knop met de tekst: Sign up

U krijgt nu een scherm waar u de eerste gebruikersgegevens kunt invullen.

enter-data

Wanneer u de melding krijgt dat het emailadres al in gebruik is, heeft u al een account bij ons.
U kunt verder door op de knop te klikken met Sign in. Als u het wachtwoord niet meer weet, kunt u vanuit deze pagina een link laten sturen om dit opnieuw in te stellen.

Wanneer u op de groene knop met Create an account klikt, komt u in ons controlepaneel terecht. U moet nu allereerst akkoord gaan met onze voorwaarden:

terms-conditions

Verifiëren Emailadres

De volgende stap is het verifiëren van uw emailadres. U ziet de volgende blauwe melding aan de bovenkant van het scherm:

confirm-email-notice

Wanneer u hierop klikt komt u op de overzichtspagina terecht bij het kopje email, en ziet u dat er al een mail verzonden is ter verificatie.
U moet de link in de verzonden mail volgen om het emailadres te verifiëren.

Confirm-email-mail

U komt nu weer in het controlepaneel, en wordt eenmalig begroet door de volgende melding:

confirm-email-confirmed

Verifiëren factuurgegevens (billing details)

De volgende stap is het bevestigen van de betaalgegevens van uw account.
Klik eerst bovenin op Accounts & Members. Er wordt nu een optie gegeven om een startscherm te kiezen voor de volgende keren dat u inlogt.
Wij adviseren in dit geval om de blauwe optie te kiezen, met “Yes, go directly to my default account

accounts-members-default-notice

U krijgt nu weer een blauwe melding bovenin, ditmaal voor de betaalgegevens;

update-billing

Wanneer u hierop klikt, wordt er om uw naam en telefoonnummer gevraagd.
Let erop dat u het volledige telefoonnummer invult, inclusief landcode.
Klik vervolgens op de groene knop met Update. Het kan zijn dat u twee keer moet klikken.

edit-billing-details-1

Hierna moet u het adres invullen waar eventuele post naartoe verzonden kan worden.
Klik hiervoor op het potloodje naast het lege vak met Primary address.

add-billing-adress

In de pop-up die verschijnt kunt u de adresgegevens invullen, en op de groene knop met Update klikken.

edit-billing-address-2

De blauwe melding bovenin is nu veranderd, en vraagt enkel nog om een Payment method:

update-payment-notice

Verifiëren van betaalwijze

De laatste stap is het verstrekken van een betaalwijze. Wanneer u producten besteld bij PCextreme, worden deze direct opgeleverd.
Vandaar dat dit alleen kan wanneer deze gegevens bekend zijn. Als u de link in de blauwe melding volgt, komt u uit op de volgende pagina:

payment-method-1

U heeft hier de optie om een automatische betaling in te stellen via een machtiging, of onze online wallet.

Een bank,- of creditcardmachtiging

Klik hiervoor op de optie Recurring Payment, en de betaalwijze die u wilt gebruiken.
Vervolgens kiest u de groene knop met Authorize payment method.

U wordt nu doorgestuurd naar de betaalpagina van onze betaalprovider, multisafepay.
Rond hier de betaling af. Aan het einde van dit proces wordt u teruggestuurd naar de pagina met de betaalwijze.
Hier ziet u de melding dat de betaling verwerkt wordt:

payment-being-processed

Afhankelijk van de betaalwijze kan dit enkele tijd in beslag nemen. Wanneer u gekozen heeft voor een bankoverschrijving, kan dit tot 4 uur duren.
Een creditcardmachtiging kan tot 24 uur duren. Wanneer de machtiging goedgekeurd is, verander de status:

payment-method-approved

Online wallet van PCextreme

U kunt ervoor kiezen om geld te storten op de online wallet bij PCextreme. Dit doet u met een iDeal betaling.
Het minimum-bedrag dat u hierop stort is €5,-. U kunt de eerste factuurbetaling verminderen met het bedrag dat u online zet.

payment-method-wallet

Wanneer u deze betaling gedaan heeft, zal de wallet zijn gevuld met het bedrag dat u overgemaakt heeft.
U kunt dit bovenin het scherm zien, wanneer u de pagina ververst.

wallet-credit

Uw account is nu volledig geverifieerd, en u kunt producten gaan bestellen.