Kan ik iemand anders toegang geven tot mijn controlepaneel?

Administratie

In bepaalde gevallen kan het wenselijk zijn om iemand anders toegang te geven tot uw controlepaneel. Deze persoon kan vervolgens bepaalde zaken voor u beheren.
We hebben bij PCextreme 3 verschillende ‘rollen’, die u aan een user (gebruiker) kan toekennen:

Welke verschillende rollen kan ik toekennen aan een extra user?

Administrator user

Een user met administrator rechten heeft volledige toegang tot uw account.
Deze persoon kan dus zowel de producten beheren als het financiele gedeelte inzien. Ook kunnen door deze persoon zowel in de producten als in het administratieve gedeelte, wijzigingen worden doorgevoerd (bijvoorbeeld producten beeindigen of verhuizen, de tenaamstelling van het account aanpassen enzovoorts).

Financiele User

Een Financiele User heeft toegang tot het financiele/administratieve gedeelte van het controlepaneel.
Deze persoon kan dus bijvoorbeeld de facturen inzien, de wallet opwaarderen, facturen betalen en de tenaamstelling of adresgegevens van het account aanpassen.

Een Financiele User heeft geen toegang tot de producten zelf en kan dan ook geen wijzigingen aanbrengen in het productportfolio of instellingen daarvan.

Technische User

Een Technische User is eigelijk het tegenovergestelde van een Financiele User, en heeft alleen toegang tot uw producten, en niet tot het financiele en administratieve gedeelte van uw account.
Deze persoon kan dus producten aanmaken, verwijderen en configureren.

Hoe voeg ik een extra user toe aan mijn account?

Om een extra user toe te voegen aan uw account, moet u eerst inloggen op het controlepaneel, met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.
Wanneer u dit heeft gedaan klikt u boven in de zwarte balk op de optie “Accounts & Members”.
U klikt vervolgens in het overzicht van accounts waar u toegang toe heeft, op het account waaraan u het financiele contactpersoon toe wil voegen.

Op de pagina die opent kan u onder het kopje “Members”, naar wens een nieuwe member uitnodigen via de groene button “Invite Members”.
In de popup geeft u vervolgens het e-mailadres in waar u de facturen op wil ontvangen, en in de dropdown kiest u het gewenste type account..
Nadat u de aanmelding heeft bevestigd via de email welke u op het ingegeven adres ontvangt, zal de extra gebruiker voor u zijn toegevoegd.

Letop: Tijdens het aanklikken van de uitnodiging link in de email mag je niet inlogt zijn binnen ons controlepaneel.

Disclaimer

Als klant bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de acties van de personen die u toegang geeft tot uw controlepaneel. Het is dus te adviseren hier vooraf duidelijke afspraken over te maken en deze ook goed vast te leggen.