DNS Records toepassen met een Template

DNS & Health Checks

U kan de DNS records toepassen met een template. Via het controlepaneel bij PCextreme.

U gaat hiervoor naar https://cp.pcextreme.nl, waar u ingelogd met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.
Vervolgens klik u bovenaan op “Products & Services” vervolgens links in het menu “DNS & Health Checks” en hieronder kiest u “Zones”

Voor het aanmaken van een DNS template raden we u aan het volgende artikel te lezen: Hoe maak ik een DNS template?

Hoe pas ik een template toe op een domein?

In het “Zones” overzicht ziet u de de toegevoegde domeinen.
Om een template op 1 van de domenen toe te passen klikken we op de domeinnaam.

Vervolgens komt u in een overzicht met verschillende opties op de pagina ziet u een knop staan waarin de tekst “Apply a template” staat.

Na het drukken op de aangeven knop word u met een submenu gepresenteerd in dit submenu kan je een template naam kiezen die je eerder hebt aangemaakt in het artikel “Hoe maak ik een DNS template?
Nadat je deze hebt geselecteerd en je drukt op de groene knop “Apply template to records” word het template toegepast op de domeinnaam.

De selectie die aangevinkt staat met “Mark existing records as ‘deleted'”
Houd in dat de huidige records voor het domein verwijdert worden.
Dit is aangeraden.
Wanneer je deze uitvinkt en je past het dns template toe worden de template records naast de bestaande gezet en kan het zo zijn dat je domein niet meer werkt tot je de records hebt gecorrigeerd.

Nadat u dit heeft gedaan komt u terug op de pagina waar de wijzigingen zijn toegepast dit word weergeven door groene lijntjes als nieuwe toevoegingen & rode lijntjes zijn de records die verwijdert gaan worden.
Vervolgens kunt u op de groene knop “Save Changes” drukken

Het DNS template is nu toegepast op het domein.