Hoe kan ik mijn DNS records aanpassen?

DNS & Health Checks

U kan de DNS-records aanpassen via uw controlepaneel bij PCextreme. U gaat hiervoor naar https://cp.pcextreme.nl, waar u inlogt met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Wanneer u bent ingelogd klikt u in de grijze balk bovenaan uw pagina op de optie “Products & Services“, waarna u in het menu links klikt op de optie “DNS & Health check” en kiest u voor overview.

Vervolgens klikt u bij het blokje zones&records op het blauw gekleurde cijfer waardoor u bij het overzicht van de domeinnamen uitkomt.
U komt nu in een scherm waar u de juiste domeinnaam moet selecteren.

Vanuit hier kunt u uw domeinnaam beheren. U kunt records toevoegen door op de blauwe knop met “+ Add Record” te klikken, of een record aanpassen of verwijderen door respectievelijk het pennetje of het prullenbakje achter het record te klikken.

Wanneer u de gewenste gegevens heeft toegevoegd of veranderd, moet u als laatste stap deze gegevens opslaan door op “Save Changes” te klikken.

Uw wijzigingen worden nu doorgevoerd. Het kan tot twee uur duren voordat de wijzigingen overal zichtbaar zijn.