Hoe kan ik mijn DNS records aanpassen?

DNS & Health Checks

U kan de DNS-records aanpassen via uw controlepaneel bij PCextreme.

Let op:
Het wijzigen van DNS-records wordt niet direct verwerkt. DNS-records hebben een TTL in seconden, en dit is de tijd die het record nodig heeft om online vernieuwd te worden.

Wanneer u bent ingelogd klikt u in de grijze balk bovenaan uw pagina op de optie Products & Services, waarna u in het menu links klikt op de optie DNS & Health check en kiest u voor Zones.

DNS-zones

U komt nu in een scherm waar u de juiste domeinnaam moet selecteren.

Vanuit hier kunt u de DNS-records van uw domeinnaam beheren.

U kunt records toevoegen door op de blauwe knop met “+ Add Record” te klikken, of een record aanpassen of verwijderen door respectievelijk het pennetje of het prullenbakje achter het record te klikken.

Wanneer u de gewenste gegevens heeft toegevoegd of veranderd, moet u als laatste stap deze gegevens opslaan door op Save Changes te klikken.

Uw wijzigingen worden nu doorgevoerd. Het kan tot twee uur duren voordat de wijzigingen overal zichtbaar zijn.