Hoe beheer ik de nameservers van mijn .dk domein

Domains & SSL

De nameservers van een .dk domein kunnen enkel beheerd worden in de “DK-hostmaster” omgeving.
De inlogpagina hiervoor vind u op de volgende pagina: DK-hostmaster

Inloggen bij DK-hostmasters

inlogscherm

De inloggegevens zijn een ID dat aan u verstuurd is bij het registreren van het domein, en bijbehorend wachtwoord.

Wanneer u deze inloggegevens niet meer heeft, kunt u deze op inlogpagina opvragen.
Klik hiervoor op “Forgotten User ID?“.
Op de volgende pagina vult u uw domein in, en het e-mailadres dat als “Owner” geregistreerd staat binnen het controlepaneel op PCextreme.

Als u vervolgens het ID verkregen heeft, kunt u als volgende stap een nieuw wachtwoord laten versturen.
Klik hiervoor op “Forgotten Password?

Nameservers Aanpassen

Wanneer u bent ingelogd, kunt u de nameservers van het domein gaan aanpassen.

Op de volgende pagina kunt u een van de nieuwe Nameservers invullen.
De overige Nameservers worden dan automatisch opgehaald bij de bestaande DNS-zone op die nameserver.

U kunt de Nameservers enkel wijzigen naar een Nameserver waar al een DNS-zone voor het domein actief is.

current_nameservernew_nameserver

Wanneer u op conform heeft gedrukt, zult u per mail een bevestiging krijgen.
Dit wordt verzonden naar het e-mailadres waarop het ID ook ontvangen is in stap 1.