Hoe kan ik mijn domein opzeggen?

Domains & SSL

Wanneer u uw domein bij ons geregistreerd heeft, word dit domein automatisch verlengd. U kunt deze automatische verlenging uitzetten in het controlepaneel.
Wanneer u geen toegang heeft tot uw controlepaneel, kunt u deze handleiding volgen.

Domein opzeggen

Log in in het controlepaneel, en klik vervolgens bovenin op Products & Services.
Kies in het menu aan de linkerkant voor de optie Domains, DNS & CLB. Vervolgens klikt u op Domains, en dan Domain names.

.DNS-CLB-domain-names

U komt nu op een overzichtspagina waar u al uw domeinnamen kunt beheren. Klik hier op de domeinnaam die u wilt opzeggen. U komt nu op de overview pagina van uw domein.

Op deze pagina vind u ook het Transfer token. Hiermee kunt u het domein registreren bij een andere partij.

Hier kunt bovenin op Domain actions klikken, en krijgt u het volgende menu te zien:

Disable-auto-renewal

Kies hier voor: Disable auto renewal.
U kunt de opzegging controleren op dezelfde pagina. De tekst bij Auto-renewal is nu veranderd van Enabled naar Disabled.

. renewal-disabled

U kunt de opzegging op elk moment ongedaan maken.