Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn Webhosting Bundel?

Domains & SSL, Webhosting

Na het bestellen van een Webhosting Bundel en Domein Registratie, moet u beiden nog aan elkaar koppelen.
Op deze wijze gaat uw domein verwijzen naar de aangemaakte bundel, en kan u de e-mail en website gaan gebruiken.

U realiseert de koppeling na oplevering van beide producten vanuit uw controlepaneel, middels de DNS records van uw domeinnaam.

Om de benodigde records voor uw Webhosting Bundel te verkrijgen, logt u allereerst in op ons controlepaneel met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord. U klikt hier in de zwarte balk boven aan uw pagina op de optie ‘Products & Services‘, en vervolgens in het menu links op de optie “Webhosting“.

U klikt op de overzichtspagina de Webhosting Bundel aan waar u uw domeinnaam aan wil koppelen. Vervolgens klikt u linksboven in de blauwe balk op de witte knop met “Default DNS Records“. In de popup die opent vindt u een overzicht van alle DNS records die nodig zijn om uw domeinnaam te koppelen aan uw nieuwe Webhosting Bundel.

Deze moeten ingegeven worden bij de DNS instellingen van uw domeinnaam. Hiervoor klikt u onder Domains, DNS & CLB op DNS & Health Checks, en daarna op   Zones. Hier klikt u op het domein waarvan u de DNS gegevens wilt beheren.

Mogelijk heeft u al een template voor uw webspace, deze kunt u toepassen via Apply a template. Let op dat u het vinkje met Mark existing records as ‘deleted’ aanvinkt.

Als laatste stap moet u bovenin op de groene knop met Save Changes klikken.

Domein in router instellen.

Wanneer uw domeinnaam anders is dan de naam van uw webspace, heeft u nog een stap te gaan. U moet uw webspace configureren om verkeer vanaf uw domein te accepteren. Dit doet u in uw router. U gaat hiervoor onder  Domains, DNS & CLB  naar Caching Load Balancer en kiest Routers.

Hier selecteert u de router die bij de webspace hoort (deze heeft dezelfde naam als de webspace), en klikt u bij Domains op het pennetje aan het einde van het huidig geconfigureerde domein. Hier geeft u het nieuwe domein op.

Let op: in enkele gevallen staat het huidige domein geconfigureerd met een sterretje voor het domein, bijvoorbeeld
*.hetvoorbeelddomein.nl
Dit sterretje kan weggelaten worden bij de nieuwe instelling.