Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn Webhosting Bundel?

Domains & SSL, Webhosting

Na het bestellen van een Webhosting Bundel en Domein Registratie, moet u beiden nog aan elkaar koppelen. Op deze wijze gaat uw domein verwijzen naar de aangemaakte bundel, en kunt u de e-mail en website gaan gebruiken.

Wanneer het hostingpakket wordt opgeleverd, wordt automatisch een DNS-Template aangemaakt voor dit hostingpakket. Deze kunt u toepassen op het domein op de volgende wijze:

Hoe pas ik een template toe op een domein?

Eerst gaat u naar de DNS-instellingen van het domein.
Klik hiervoor bovenin op Products & Services, en vervolgens in het menu aan de linkerkant op DNS & Health Checks, en vervolgens Zones.

dns-hc-zones

In het “Zones” overzicht ziet u de de toegevoegde domeinen. Om een template op 1 van de domenen toe te passen klikken we op de domeinnaam.

Vervolgens komt u in een overzicht met verschillende opties op de pagina ziet u een knop staan waarin de tekst “Apply a template” staat.

U krijgt hier nu een pop-up. Door op “Please select a template” te klikken, krijgt u de verschillende opties te zien. U selecteert hier de template met de naam van uw nieuwe hostingpakket.

select-dns-template

Nadat u dit heeft gedaan komt u terug op de pagina waar de wijzigingen worden weergeven als groene records. Vervolgens kunt u op de groene knop “Save Changes” drukken om de wijzigingen definitief te maken.
Het domein is nu gekoppeld aan uw hostingpakket.