Hoe los ik Mixed Content op?

Domains & SSL

Mixed content oplossen is één ding, maar wil je ook weten wat het inhoudt? Hier leg ik dat uit.

Onlangs hebben we Let’s Encrypt op ons shared hosting platform losgelaten.

In a nutshell; je hebt HTTP URL’s gebruikt in een HTTPS omgeving (bijvoorbeeld Google fonts, CSS of afbeeldingen) en dat geeft mixed content. In veel gevallen zijn het afbeeldingen (http://domein.nl/afbeelding.jpg i.p.v. https://domein.nl/afbeelding.jpg) door het gebruik van een WordPress Page Builder, maar de oplossing blijft hetzelfde; spoor de URL’s op die HTTP gebruiken en wijzig deze naar HTTPS.

Tip! Een snelle manier om je website te checken op mixed content is Why No Padlock?.

WordPress

Voor WordPress hebben we we een simpele oplossing. We adviseren de plugin Really Simple SSL te gebruiken om je wordpress website helemaal SSL-ready te maken.
Na het downloaden en activeren van je plugin zal je website dan ook alle bezoekers doorsturen naar de veilige HTTPS verbinding.