Op moment dat u zowel de domeinregistratie als hosting voor uw domein bij ons afneemt (en het domein gebruik maakt van onze nameservers), krijgt u van ons gratis een LetsEncrypt SSL certificaat.
In de regel wordt deze automatisch opgeleverd, en hoeft u hier dus niets extra voor te doen.

U kan controleren of dit voor uw domein het geval is, door in uw browser handmatig https:// voor de domeinnaam te typen. Voor het domein voorbeeld.nl, zou ik dus in de adressenbalk van mijn browser naar 'https://voorbeeld.nl' navigeren.

Op moment dat u bij het bezoeken van deze URL uw website te zien krijgt, betekent dit dat het SSL certificaat voor u al correct is aangevraagd en gekoppeld.

Wanneer u in dit geval een fout melding krijgt, en de website niet kunt bezoeken, is er mogelijk iets fout gegaan met de automatische aanvraag. Neem in dit geval contact op met de support-afdeling.

Het kan in dit geval nodig zijn om nog aanpassingen te doen in uw website om eventuele Mixed Content te verhelpen. Ook is het waarschijnlijk wenselijk om alle bezoekers automatisch door te sturen naar de https:// variant van uw website.

Een toelichting over Mixed Content vindt u op deze pagina. Uitleg over het automatisch doorsturen vindt u hier.