Koppel je domeinnaam met Jimdo

Domains & SSL

Wanneer je een website hebt gemaakt bij jimdo en je domeinnaam hieraan wilt koppelen, heb je een aantal mogelijkheden:

Als eerste wilt u de domeinnaam toevoegen in jimdo:

1. Om ervoor te zorgen dat het doorsturen probleemloos werkt, moet je eerst het domein koppelen aan je Jimdo Creator-website in het domeinbeheer.
  2. Log in op je Jimdo-account en kies de gewenste website
  3. Klik op Bewerken om de bewerkingsmodus van uw Jimdo Creator-website te openen
  4. Ga in het menu naar Domeinen en e-mail> Domeinen
  5. Klik op Voeg een nieuw domein toe
  6. Kies Gebruik een bestaand domein en voer het domein in dat u naar uw website wilt doorsturen
  7. Klik op Domein gebruiken

Nu kunt u de domeinnaam in uw PCextreme account laten verwijzen naar jimdo door de dns records aan te passen. Dit kan met een A record of met een CNAME record. Wanneer u kiest voor een CNAME record zullen de MX(mail) records niet meer werken!

De meest gangbare manier is dus door een verwijzing middels het A record. Mocht u toch willen verwijzen middels een CNAME record, leggen we dat uit onderaan het artikel.

Je domeinnaam koppelen aan Jimdo met een A record:

Stel voor het A Record het volgende IP-adres in bij de dns records 185.60.251.251

Navigeer naar ‘Zones’ onder ‘DNS & Health Checks’ in het menu:

Klik op de domeinnaam die u wilt verwijzen naar Jimdo.

Klik op ‘Add record’ :

Bij content vult u in: 185.60.251.251

En klik op ‘Add record’

We willen dat de domeinnaam zowel met en zonder ‘www’ wordt doorverwezen. We maken voor de ‘www.domeinnaam.tld’ dus ook een record aan:

Klik opnieuw op ‘Add record’ en bij content vult u weer in: 185.60.251.251

U vult nu bij name een sterretje in *  :

U klikt op ‘Add record’ en vervolgens op ‘Save Changes’

De TTL staat op 3600, dit betekent dat het 3600 seconden kan duren voordat de wijzigingen merkbaar zijn. U zult dus maximaal een uurtje moeten wachten voordat de domeinnaam is gelinkt aan Jimdo.

Je domeinnaam koppelen aan Jimdo met een CNAME record:

U navigeert naar ‘Zones’ onder ‘DNS & Health Checks’ in het menu:

U klikt op de betreffende domeinnaam en kiest voor ‘Add record’

Bij ‘type’ kiest u voor een CNAME record en u vult bij content uw Jimdo domein in, dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

www.mijndomeinnaam.nl CNAME mijndomeinnaam.jimdo.com
www.mijndomeinnaam.nl CNAME mijnjimbodomeinnaam.jimdofree.com

U klikt op ‘Add record’ en op ‘Save Changes’

De TTL staat op 3600, dit betekent dat het 3600 seconden kan duren voordat de wijzigingen merkbaar zijn. U zult dus maximaal een uurtje moeten wachten voordat de domeinnaam is gelinkt aan Jimdo.