Hoe vraag ik de EPP verhuiscode op voor mijn domeinnaam? (Legacy producten)

Domeinregistratie & SSL (Legacy)

Wat is een EPP(verhuistoken) Token?

Een token, ook wel, autorisatiecode, verhuiscode, transfer key, auth code of EPP code genoemd, is een code bestaande uit een reeks cijfers, letters en/of tekens waarmee de verhuizing van een domeinnaam in gang gezet kan worden. Het token is op te vragen bij je huidige provider en mag in principe enkel afgegeven worden aan de houder van het domein.

Hoe vraag ik mijn EPP(verhuiscode) token op?

Om de verhuiscode voor uw domeinnaam op te vragen, gaat u naar https://cp.pcextreme.nl. U logt hier in met uw email en wachtwoord.

Wanneer u bent ingelogd, klikt u boven in het menu op de optie “Products & Services”. Vervolgens kiest u in het menu aan de linkerkant van uw pagina voor “Domains”.
Bij het overzicht van de producten klikt u onder het kopje “Domeinregistratie” op de betreffende domeinnaam. U komt nu op de overzichtspagina van de domeinregistratie.

Op deze overzichtspagina staat onder het kopje “Product Details”, de tekst EPP Athorization Token. Klik achter deze tekst op de blauwe link “Opvragen”.

U komt op een pagina terecht waar u (onder andere) het e-mailadres ziet waar de verhuiscode aan verzonden zal worden.
Wanneer de gegevens kloppen kan u op de knop “Send Token” klikken en dan wordt de EPP verhuiscode direct per e-mail verzonden.
Het vinkje bij de optie “Domein ook opzeggen” kan u aangevinkt laten. Hierdoor komt de domeinnaam aan het einde van de looptijd aan onze kant netjes administratief komt te vervallen.

Het e-mailadres waar de verhuiscode naar verstuurd wordt is niet juist. Wat nu?

Het kan zijn dat het e-mail adres waar de EPP verhuiscode naar verstuurd zal worden, niet het gewenste is. Indien dit het geval is kunt u dit e-mail adres eenvoudig wijzigen. U kiest hiervoor de optie “Owner Information’. Bij de regel “owner” staat aan de rechterkant een poppetje met potlood, waar u op klikt. Op de pagina die opent kan u vervolgens het e-mail adres aanpassen. De wijziging slaat u op middels de knop onder aan de pagina.

U kan nu weer naar de optie verhuistoken om de verhuiscode naar het zojuist ingestelde e-mailadres te laten verzenden.

Gaat u de hosting voor dit domein ook verhuizen?

Wanneer u tevens de hosting gaat verhuizen naar een andere provider adviseren wij u deze ook op te zeggen om toekomstige facturen te voorkomen. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.