[12-08-2021] – Phishingberichten in omloop

  Mail

Momenteel worden er uit naam van PCextreme Nederlandstalige phishingberichten verstuurd met als onderwerp “Verlenging Melding is vereist voor: <uwdomeinnaam.nl>”.

Er wordt aangegeven dat je domeinnaam verlengd moet worden, omdat anders alle diensten inclusief de e-mail zal worden gedeactiveerd. Om dit te kunnen doen wordt vervolgens gevraagd in te loggen door op een link te klikken in het mailtje.

Deze link verwijst naar een phishing pagina. Wij adviseren dan ook met klem NIET op de links in het mailbericht te klikken, en deze direct te verwijderen.

Onderstaand een voorbeeld van hoe deze mail eruit kan zien:

 

Dit bericht en soortgelijke berichten zijn PHISHING MAILS en kunnen dan ook direct verwijderd worden. Voor meer informatie over hoe je dergelijke berichten zelf kan herkennen, verwijzen we graag de website van veiliginternetten.nl: https://veiliginternetten.nl/maakhetzeniettemakkelijk/

Inmiddels hebben wij de e-mailadressen van de afzenders geblokkeerd voor alle klanten die gebruik maken van onze SpamExperts filtering. Indien u bij ons een hostingpakket heeft, zouden deze berichten uw mailbox dus niet meer moeten bereiken. Mocht je een andere vorm van hosting afnemen (bijvoorbeeld een Cloud Server of private hosting), kan het zijn dat je geen gebruik maakt van deze spamfiltering. In dat geval adviseren wij de volgende domeinen in uw spamfiltering te blokkeren:

individu<verwijder mij>alusa.in.net

sliceg<verwijder mij>ift.info

Mocht je twijfelen of toch nog nadere vragen hebben kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.