Hoe kan ik mijn Archive Volume lokaal mounten met SSHFS?

Objects & Archive

Let op! Deze handleiding gaat uit van een nieuwe Ubuntu of Debian installatie. Wanneer u extra software op uw server heeft geinstalleerd kan dit wijzigingen in de werkwijze of configuratie vereisen.
Let op! Om programma’s te kunnen installeren en mount points te kunnen aanmaken heeft u volledige rechten nodig. In deze handleiding gaan we er dan ook vanuit dat u de gehele tijd als root gebruiker bent ingelogged.

Installatie

Installeer SSHFS met het volgende commando:

apt-get install sshfs

Mounten

1. Maak een map waarin u het Mammoth Volume wenst te mounten:
mkdir /mnt/mammoth

U kan hierbij de mapnaam ‘mammoth’ vervangen door wat u wenst.
2. Mount het Mammoth Volume in de aangemaakte map met het volgende commando:

sshfs -o allow_other,defer_permissions <USERNAME>@<HOSTNAME>:/ /mnt/droplet

Wijzig naar de gebruikersnaam van uw Aurora Volume, en naar de hostname. Een uitleg over hoe u deze informatie kan vinden vindt u hier.
Nadat u op ‘Enter’ heeft gedrukt zal u gevraagd worden het wachtwoord van uw Mammoth Volume in te geven.

Unmounten

Wanneer u het mount point niet langer nodig heeft, kan u deze verwijderen met het volgende commando:

umount /mnt/mammoth

Permanent mounten

Het is mogelijk om een Mammoth Volume permanent te mounten in uw machine. Op deze wijze blijft de mount behouden bij reboots.

1. Open de file /etc/fstab met een text editor
nano /etc/fstab
  1. Voeg de volgende regel toe onderaan het bestand:
sshfs#<USERNAME>@<HOSTNAME>:/ /mnt/mammoth
  1. Sla het bestand op, en herstart (indien nodig) de machine.