Hoe zeg ik mijn Compute Server op ?

Servers

U kan binnen een paar seconden eenvoudig een Server opzeggen via uw controlepaneel.
U logt hier in met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Naar de juiste pagina navigeren

In uw controlepaneel klikt u boven in de menubalk op de optie “Products & Services”.
Vervolgens klikt u in het menu aan de linkerkant van uw pagina op de optie “Servers”.

Onder de tekst “Servers” verschijnt een menuoptie “Instances”. Achter deze optie staat een icoontje van een plus teken (+). Hier klikt u op.

Machine verwijderen

In het overview ziet u de machines die je hebt staan binnen de afgenomen zone.
Achter elke machine staan “3 puntjes” waar je op kan klikken.
Bij de machine die je wilt verwijderen click je hierop en vervolgens klik je op “X Destroy” Zoals aangegeven op de screenshot hieronder.

Vervolgens krijg je het volgende scherm gepresenteerd om te bevestigen dat je zeker weet dat je deze machine wilt vernietigen.
Hier vul je de naam van de machine in en klik je op de rode knop “I’m sure, delete the virtual machine” zie onderstaand screenshot.

Onder de tekst “Servers” verschijnt heb je een menuoptie “Volumes”. Achter deze optie staat een icoontje van een plus teken (+). Hier klikt u op.

Op deze pagina ziet u de disk van de VM die we zojuist verwijdert hebben.
Met de status

Deze status blijft 3 dagen in deze stand staan hiervoor wordt je verder niet meer voor gefactureerd en na 3 dagen zal deze verdwijnen uit je controlepaneel.