Hoe maak ik een backup van mijn database?

Sites & Databases, Webhosting

Wanneer u een backup wilt maken van de database van uw hostingpakket, kunt u dat doen via PHPmyAdmin.
Dit is een beheeromgeving voor de database.

Inloggen bij PHPmyAdmin

De inloggegevens voor PHPmyAdmin zijn de gegevens van uw database. U kunt deze vinden in het controlepaneel.
Als u geen toegang meer heeft tot uw controlepaneel kunt u het volgende artikel doornemen: Login kwijt

Klik bovenin op Products & Services, en vervolgens in het menu aan de linkerkant op onder Hosting Solutions op Webhosting.

Selecteer op deze pagina het hostingpakket waarvan u de database-backup wilt maken. In de overview pagina van het hostingpakket klikt u op de betreffende database,

select-database

Op de volgende pagina kunt u de gebruiker en de hostnaam van de database vinden. Ook kunt u hier het wachtwoord van de gebruiker aanpassen.
Om het wachtwoord aan te passen klikt u op het slotje naast de gebruikersnaam, waar op onderstaand screenshot een vierkant omheen staat.

database-login-credentials

Inloggen bij PHPmyAdmin

Met deze gegevens kunt u inloggen bij PHPmyAdmin. Klik hiervoor bij de overzichtspagina van uw Database op de knop bovenin met PHPmyAdmin.

U komt nu op het venster waar u de inloggegevens van de database nodig heeft.

Nadat u bent ingelogd, komt u bij PHPmyAdmin op de beheeromgeving van uw database.

U moet nu eerst op de database klikken om deze actief te maken:

Hier kunt u bovenin op “Exporteren” klikken.
U beland dan op de volgende pagina. Hier kunt u de instellingen op standaard laten staan, en op de knop “Starten” drukken.

database-export

Er wordt nu een backup van de database in het bestandsformaat .sql gedownload naar uw computer.