Hoe upload ik een SQL database?

Sites & Databases

Indien u een website aan het verhuizen bent, of hiervan een backup terug wil zetten, moet u in veel gevallen behalve een backup van de FTP data, ook een backup van de SQL database uploaden.

Een dergelijke backup is in de regel een .sql file. Deze kan u uploaden via PhpMyAdmin.

Inloggen bij PHPmyAdmin

De inloggegevens voor PHPmyAdmin zijn de gegevens van uw database. U kunt deze vinden in het controlepaneel.
Als u geen toegang meer heeft tot uw controlepaneel kunt u het volgende artikel doornemen: Login kwijt

Klik bovenin op Products & Services, en vervolgens in het menu aan de linkerkant op onder Hosting Solutions op Webhosting.

Selecteer op deze pagina het hostingpakket waarvan u de database-backup wilt maken. In de overview pagina van het hostingpakket klikt u op de betreffende database,

select-database

Op de volgende pagina kunt u de gebruiker en de hostnaam van de database vinden. Ook kunt u hier het wachtwoord van de gebruiker aanpassen.
Om het wachtwoord aan te passen klikt u op het slotje naast de gebruikersnaam, waar op onderstaand screenshot een vierkant omheen staat.

database-login-credentials

Inloggen bij PHPmyAdmin

Met deze gegevens kunt u inloggen bij PHPmyAdmin. Klik hiervoor bij de overzichtspagina van uw Database op de knop bovenin met PHPmyAdmin.

U komt nu op het venster waar u de inloggegevens van de database nodig heeft.

Nadat u bent ingelogd, komt u bij PHPmyAdmin op de beheeromgeving van uw database. U klikt hier linksboven op de databasenaam waarin u de database wil importeren.

Bovenaan het scherm kan u controleren of u de database op de juiste wijze heeft geselecteerd.

Wanneer dit het geval is, kan u bovenin op “Importeren” klikken.

U beland dan op de volgende pagina. Hier plaatst u het keuzebolletje bij de optie “Browse your Computer”, en klikt vervolgens op de knop “Bestand kiezen”. In de popup die opent navigeert u naar de locatie waar u de .sql backup op uw lokale systeem heeft opgeslagen, en selecteert u het bestand. Wanneer u dit heeft gedaan, klikt u onderaan de pagina op de knop ‘Go’.

Het .sql bestand wordt nu geupload naar de server, en geïmporteerd in de geselecteerde database.