Hoe upload ik mijn website op mijn Webhosting Pakket?

Sites & Databases, Webhosting

Om een website te kunnen plaatsen, heeft u een Webhosting Bundel nodig. Deze kan u bestellen via onze website.

Wanneer het hostingpakket is opgeleverd (dit gebeurd automatisch binnen enkele seconden), vindt u deze in uw Controlepaneel onder de optie “Webhosting” in de categorie “Products & Services”.

Onderstaand leggen we u stap voor stap uit hoe u een website kan plaatsen op uw nieuwe Webhosting product.

FTP Client Downloaden

Het uploaden van uw website op uw hostingpakket doet u via een speciaal programma, een zogenoemde FTP Client. Wij adviseren het gebruik van FileZilla. Op moment dat u dit programma nog niet op uw computer heeft staan kan u deze gratis downloaden.

Verbinding maken met uw hostingpakket

Mocht u uw FTP inloggegevens al bij de hand hebben, ga dan verder bij ‘Gegevens ingeven in FileZilla‘.

Om verbinding te maken met uw hostingpakket heeft u een aantal gegevens nodig:

• Hostname (Server)
  • FTP Gebruikersnaam
  • FTP Wachtwoord

U vindt deze gegevens in uw Controlepaneel. Wanneer u bent ingelogged klikt u boven in de zwarte balk op de optie “Products & Services”, en vervolgens in de menubalk aan de linkerkant van uw pagina op de optie “Webhosting”.

Op de pagina die opent vindt u het overzicht van uw Webhosting pakket. U klikt hier onder het kopje “Webspaces”, op de domeinnaam waar u de website voor wil uploaden.

FTP Gebruikersnaam & Wachtwoord

U komt nu terecht op de “Webspace details” pagina. Onder het kopje “User Details” vindt u uw FTP gebruikersnaam. Het wachtwoord kan u instellen via de optie ‘Change Password’.

FTP Hostname (Server)

Behalve de FTP gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord, heeft u ook de FTP Hostname nodig. Deze vindt u op dezelfde pagina als de gebruikersnaam. U scrolled naar beneden op de pagina, totdat u “Backend Details” ziet staan. Onder het kopje “SSH and FTP Access” vindt u vervolgens dik gedrukt uw FTP hostname.

Gegevens ingeven in FileZilla.

Wanneer u FileZilla opstart, kan u bovenaan de verkregen gegevens invullen.

Wanneer u het poortnummer leeg laat, zal FileZilla deze automatisch voor u invullen. U kan hier ook altijd handmatig het poortnummer 21 ingeven.

Verbinding Controleren

Wanneer u de gegevens heeft ingegeven, kan u op de knop “Snelverbinden” (Engels: “Quick Connect”) klikken. In het bovenste venster zou een hoop tekst moeten verschijnen.

Als alles goed is gegaan, zou er rechts onder in FileZilla, onder het kopje “Externe Site”, een mappenstructuur zichtbaar moeten worden. Dit is een grafische weergave van uw hostingpakket.

Uw website Uploaden

In FileZilla heeft u onderaan twee vensters. Boven de linkse staat “Lokale Site”, en boven de rechtse “Externe Site”.

Het linkse venster bevat een weergave van uw lokale systeem. U navigeert hier naar de map waarin u uw website heeft opgeslagen.

In het venster rechts, onder navigeert u naar de map ‘domains/<uwdomeinnaam>/htdocs/www/

De ‘www’ map is de map waarin u alle bestanden en mappen moet plaatsen die samen uw website vormen.

U kan de bestanden en mappen uploaden door deze in FileZilla naar het rechtse ‘Externe Site’ venster te slepen.

Onderaan in FileZilla ziet u een wachtrij ontstaan van alle bestanden die geupload moeten worden. Wanneer deze wachtrij leeg is, zijn alle geselecteerde bestanden en mappen geupload.