Waar vind ik de inloggegevens voor mijn SQL database?

Sites & Databases, Webhosting

De inloggegevens voor uw database kan u vinden in het controlepaneel.
Als u geen toegang meer heeft tot uw controlepaneel kunt u het volgende artikel doornemen: Ik ben mijn inloggegevens vergeten. Hoe kan ik weer toegang krijgen tot mijn account?

Klik bovenin op Products & Services, en vervolgens in het menu aan de linkerkant op onder Hosting Solutions op Webhosting.

Selecteer op deze pagina het hostingpakket waar de database waar u de inloggegevens van op wil vragen onder is geplaatst.. In de overview pagina van het hostingpakket klikt u onder het kopje “Database” op de betreffende database.

select-database

Op de pagina die opent kan u de gebruiker en de hostnaam van de database vinden. Ook kunt u hier het wachtwoord van de gebruiker aanpassen als u deze niet meer weet.
Om het wachtwoord aan te passen klikt u op het slotje naast de gebruikersnaam, waar op onderstaand screenshot een vierkant omheen staat.

Let op! Als u de database in kwestie ook gebruikt voor een website, staat het wachtwoord voor de database ergens in de configuratie van uw website. Indien u het wachtwoord aanpast, zal u dit nieuwe wachtwoord dus ook moeten opnemen in de configuratie van uw website.

database-login-credentials