Hoe gebruik ik SSH op mijn Dynamic Hostingpakket?

Webhosting (Legacy)

Secure Shell (kortweg SSH) maakt het mogelijk om op een versleutelde manier in te loggen op een andere computer, en op afstand commando’s op de andere computer uit te voeren via een shell.

Hoe maak ik een SSH account aan?

• Log in op het controlepaneel met uw klantnummer en uw wachtwoord.
  • Kies de account (op het dashboard onder Virtuele hosting) → SSH.
  • Accepteer de voorwaarden en klik op “Ik wil nu een SSH account aanmaken”.
  • Noteert u de gegevens die worden getoond.

Waarmee kan ik op SSH inloggen?

Indien u gebruik maakt van Linux of Mac OS dan zijn hier reeds tools voor ingebouwd in uw besturingssysteem.
Op uw Macintosh vindt u dit onder:

• “Programma’s” → “Hulpprogramma’s” → “Terminal”.

Onder Linux vindt u deze door de programma’s:

• “gnome-terminal” (Gnome) of
  • “konsole” (KDE) te starten.

U kunt dan inloggen op de PCextreme SSH server door in te geven:

ssh gebruiker@ssh.pcextreme.nl

(vervang gebruiker door uw ssh-accountnaam)
Op een Windows computer kunt u pas inloggen wanneer u een terminal applicatie zoals Putty heeft gedownload.