Hoe kan ik een subdomein aanmaken op mijn Dynamic Hostingpakket (Legacy)

Webhosting (Legacy)

U kunt zelf eenvoudig een subdomein aanmaken op het Shared Hosting platform.
Ter illustratie maken wij in dit voorbeeld een subdomein getiteld “test.domein.nl”.
Dit kunt u realiseren door de onderstaande stappen te volgen:

VirtualDocumentRoot inschakelen

• Log in op uw controlepaneel via https://cp.pcextreme.nl met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.
  • Klik boven in de grijze balk op de optie “Products & Services” en vervolgens in het menu links voor “Webhosting & E-mail”.
  • Mocht u onverhoopt niet direct de gezochte producten te zien krijgen, kan u boven aan de pagina bij het kopje “Selected Account” controleren of u momenteel het juiste account beheert. Indien nodig kan u van account wisselen door onder het kopje “Selected Account” op de account naam te klikken, en vervolgens in de pop-up het
    gewenste account te selecteren.
  • Selecteer onder het kopje “Virtuele Hosting” het hostingpakket in kwestie.
  • Navigeer richting de groene knop getiteld “Instellingen”.
  • Selecteer onder het keuzemenu “Type subdomein” de optie VirtualDocumentRoot.
  • Druk op de groene knop getiteld “Opslaan”.

Het creëeren van een subdomein

• Log in op uw FTP client met uw bijpassende FTP gegevens.(zie de FAQ omtrent het gebruik van FTP voor meer informatie)
  • Navigeer naar de map getiteld “htdocs”.
  • Creëer een nieuwe map getiteld “test”.
  • Upload de content van uw pagina in de map “test”.

FTP client

Wij adviseren gebruik van FileZilla. Deze FTP client kan u gratis downloaden via de FileZilla Download pagina.