Hoe kan ik mijn primaire domeinnaam aanpassen?

Webhosting (Legacy)

U kunt de primaire domeinnaam voor uw hostingpakket wijzgen. Op deze wijze kunt u uw hostingpakket voor een andere domeinnaam gebruiken. Om dit te realiseren dient u allereerst in te loggen op het controlepaneel.
Nadat u ingelogd bent klikt u op het blok products&services en vervolgens gaat u links in de witte verticale balk naar domains.

U bent nu op de pagina met het overzicht van uw producten en u klikt vervolgens onder het kopje virtual hosting op de betreffende naam waarvan u de primaire domeinnaam wenst aan te passen.

Bij de overview pagina van het webhosting pakket klikt u links van het scherm dat u in het midden ziet op settings. Op de settings pagina kan u de primaire domeinnaam aanpassen en na het akkoord gaan met de veranderingen (links onderin) drukt u op save.

Het wijzigen van de primaire domeinnaam van een hostingpakket is alleen mogelijk indien er geen extra domeinnamen gekoppeld zijn aan uw hostingpakket. Door te kiezen voor de optie “attach domains” in het menu aan de linkerkant van uw pagina kunt u controleren of u extra domeinnamen aan uw hostingpakket heeft gekoppeld. Indien dit het geval is kunt u deze ontkoppelen door op het ontkoppel icoontje achter de domeinnamen te klikken.

Als alle extra domeinnamen ontkoppeld zijn, of indien u geen domeinnamen gekoppeld had, kunt u uw primaire domeinnaam wijzigen. Indien wenselijk kunt u, na deze stappen, uw oude domeinnaam koppelen aan dit hostingaccount, waardoor deze doorverwijst naar uw nieuwe domeinnaam. Hiervoor kiest u wederom de optie “attach domains”, waar u uw oude domeinnaam weer kunt koppelen.