Hoe maak ik een backup van mijn SQL database op Dynamic Webhosting?

Webhosting (Legacy)

Iedere dag wordt er een backup van uw SQL database(s) gemaakt, welke als .sql.gz file in uw hostingpakket wordt geplaatst.
U kan deze files via FTP downloaden.
Om de files te kunnen terugplaatsen, zal u deze nog moeten uitpakken. Dit kan bijvoorbeeld met het gratis programma Winrar.
De files kunnen op de volgende locatie in uw hostingpakket worden gevonden:

/domains/domeinnaam.tld/.vhost/backups/mysql/

Wanneer u de backup van uw keuze heeft gedownload, kan u deze via PhpMyAdmin en/of SSH importeren.

Geavanceerd: zelf een backup maken via SSH

In bepaalde gevallen kan het wenselijk zijn zelf een backup te maken van een SQL database.

U logt hiervoor in op de SSH server, en voert onderstaand commando uit

mysqldump -h hostname -u database-gebruiker -p database-naam > backupnaam.sql

Uiteraard vervangt u de hostname, database-gebruiker en database-naam voor de voor u geldende gegevens.

Ook de backupnaam is vrij te kiezen, zolang deze maar de extentie .sql heeft.