Hoe stel ik mijn email in?

Mail, Webhosting (Legacy)

Wanneer u een e-mail adres aangemaakt heeft via het controlepaneel kan u deze ook instellen in een lokaal mailprogramma.

De mail instellingen welke onderstaand beschreven staan, zijn voor elke mail programma gelijk.

Wanneer deze instellingen of poorten je niets of weinig zeggen, dan raden we je aan om je mail te configureren met de dik gedrukte poorten.

IMAP

Server voor inkomende mail: mail.pcextreme.nl
Poort voor inkomende mail: 143 (TLS) of 993 (SSL)
Encryptie: Ingeschakeld
Authenticatie: Middels email adres en bijbehorend wachtwoord

POP3:

LET OP: Wanneer u de mail via POP3 ophaalt, wordt deze van onze server verwijderd.

Server voor inkomende mail: mail.pcextreme.nl
Poort voor inkomende mail: 995
Encryptie: Ingeschakeld
Authenticatie: Middels email adres en bijbehorend wachtwoord

SMTP-instellingen

Server voor uitgaande mail: smtp.mail.pcextreme.nl
Poort voor uitgaande mail: 587 (TLS) of 465 (SSL) of 25 (TLS)
Encryptie: Ingeschakeld
Authenticatie: Middels email adres en bijbehorend wachtwoord

Voor bepaalde mailclients hebben wij specifieke handleidingen geschreven. Deze vindt u hieronder: