Hoe zet ik een backup van mijn SQL database terug op Dynamic Hosting? (Legacy Producten)

Webhosting (Legacy)

Iedere dag wordt er een backup van uw SQL database(s) gemaakt, welke als .sql.gz file in uw hostingpakket wordt geplaatst.
U kan deze files via FTP downloaden.
Om de files te kunnen terugplaatsen, zal u deze nog moeten uitpakken voordat u deze kan terugzetten. Dit kan bijvoorbeeld met het gratis programma Winrar.
De files kunnen op de volgende locatie in uw hostingpakket worden gevonden:

/domains/domeinnaam.tld/.vhost/backups/mysql/

Wanneer u de file heeft gedownload en uitgepakt, kan u deze importeren via PhpMyAdmin en/of SSH.

importeren via phpmyadmin

1. Login op PhpMyAdmin via dba.pcextreme.nl
  2. Als u bent ingelogd dan gaat u naar “Virtuele Hosting” → “MySQL beheer” om vervolgens achter de gewenste username op “phpMyAdmin” te klikken.
  3. Nu opent zich een nieuwe pagina en moet u links de database selecteren, vervolgens kunt u op het tabblad “SQL” klikken.
  4. Druk vervolgens op de knop “Browse…” en selecteer uw geexporteerde mysql backup.
  5. Druk op de knop “Start” om de import te starten.

importeren via SSH

1. Upload de backup naar uw webspace, bijvoorbeeld backup.sql.
  2. Log in via SSH op uw webspace en cd naar de map waarin u de backup heeft opgeslagen.
  3. Voer onderstaand commando uit en pas de voor u van toepassing zijnde waarden toe. Bij hostname vult u de naam van de database server in.
mysql -h hostname -u gebruiker -p database < backup.sql