Hoe installeer ik wordpress op mijn webhosting pakket?

  Webhosting

U heeft een nieuw hostingpakket en wilt daarop WordPress installeren.
In deze handleiding behandelen we alle stappen die u daarvoor moet volgen, zodat u een werkende WordPress installatie heeft die u kunt gaan ontwikkelen.

U moet voor u deze handleiding gaat volgen een hostingpakket hebben besteld, en de domeinnaam aan uw hostingpakket hebben gekoppeld. U kunt hier eventueel de volgende handleiding voor volgen:

Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn Webhosting Bundel?

Stap 1: Download WordPress.

U kunt de nieuwste versie van WordPress downloaden op deze site: Download WordPress. U zult nu een .zip bestand downloaden, u kunt deze uitpakken op uw computer. Onthoud waar u dit heeft gedaan, we komen hier later op terug.

Stap 2: Benodigde gegevens verzamelen:

U heeft voor het installeren van WordPress enkele gegevens nodig, namelijk de inloggegevens voor uw FTP, en de inloggegevens voor uw database.
Deze gegevens vind u in de overview pagina van uw webhosting. Klik hiervoor bovenin op “Products & Services“, en daarna onder  het kopje “Hosting Solutions (new)” kiest u voor “Webhosting“.

U selecteert dan het pakket dat u wilt beheren, en komt vervolgens op de overview pagina uit.

Database Gegevens:

U kunt op de pagina waar u beland bent de gegevens van de database vinden, of een nieuwe database aanmaken.

Om gegevens van een bestaande database te bekijken klikt u op de Database die u wilt gebruiken. Noteer nu de volgende gegevens:
* De naam van de database. Deze vind u onder het kopje database;
* De hostname;
* De database user;
* Het wachtwoord van de database user. Als u dit wachtwoord niet weet, kunt u deze veranderen door op het slotje achter de gebruikersnaam te klikken.

Om een nieuwe database aan te maken klikt u op de groene knop met “Add new database”.
U kunt nu zelf de database-naam,- gebruiker en het wachtwoord invullen.
Let erop dat u deze dadelijk nodig heeft.

FTP-Gegevens:

Ga nu terug naar de vorige pagina, de overviewpagina van het webhostingpakket. U kunt hier naar de webspace gaan waar u de WordPress installatie wilt uploaden, in het geval van dit screenshot ditiseentestdomein.net.

Hier kunt u bij de webspace details de User Details vinden, en bij backend details de backend hostname.
Noteer de Username en het bijbehorend wachtwoord, en noteer de backend hostname
Deze gegevens heeft u dadelijk nodig voor Filezilla.

Een uitgebreidere handleiding voor het verkrijgen van de FTP-gegevens vind u hier: Waar vind ik de FTP en SSH gegevens voor mijn Webhosting pakket?

Stap 3: De WordPress installatie bestanden uploaden naar uw hostingpakket:

Om de bestanden die u eerder heeft uitgepakt op uw hosting-pakket te zetten, gaan we verbinding maken via een FTP-programma. Voor deze handleiding gaan we gebruik maken van het gratis programma Filezilla. Om verbinding te maken met uw pakket heeft Filezilla de gegevens nodig die we in stap 2 hebben verkregen.

U moet nu de bestanden die u in stap 1 heeft uitgepakt uploaden naar uw hostingpakket. Het gaat om de inhoud van de map ‘wordpress’. U kunt controleren of u dit goed heeft gedaan door te kijken of het bestand “index.php” in de map “www” staat. Wanneer u deze bestanden in een andere map heeft gezet, kunt u deze het beste verwijderen en opnieuw oploaden.

Als het goed is ziet het Filezilla scherm er nu als volgt uit:

Stap 4: WordPress Installeren:

U bent nu klaar om uw WordPress te installeren. U hoeft hiervoor enkel naar uw domein te gaan in uw browser, en u zult begroet worden door het volgende scherm:

Hier vult u de database informatie in die u in stap 2 heeft verzameld. De tableprefix kunt u het beste laten staan, dit is enkel van belang wanneer u meerdere wordpress sites in 1 database wilt onderbrengen. Wanneer u dit gedaan heeft zal de installatie u vertellen dat u een connectie met de database heeft.
U kunt vanaf hier de instellingen die u voor WordPress wilt toe gaan passen, en de website gaan ontwikkelen.

Als u dit scherm niet te zien krijgt, maar in plaats daarvan de melding “ERR_NAME_NOT_RESOLVED”, heeft u waarschijnlijk het domein niet aan het hostingpakket gekoppeld.
Zie hiervoor het volgende artikel:
Hoe koppel ik mijn domein aan mijn hostingpakket?

Extra stappen voor een betere site:

SSL-activeren:

Voor een wordpress-site adviseren wij de plugin Really Simple SSL te installeren. Deze zorgt ervoor dat al uw bezoekers automatisch worden doorverwezen naar de https:// variant van uw website. U kunt deze installeren vanuit het Dashboard van uw WordPress-installatie.

Beveiliging:

Voor de beveiliging van uw wordpress-site adviseren wij de plugin Wordfence.
Deze heeft een gratis en een betaalde variant, en u kunt op de pagina van de plugin zien wat deze allemaal voor u kan doen.