Hoe maak ik een subdomein aan binnen mijn hostingpakket?

Webhosting

Een subdomein is een uitbreiding van een domeinnaam. Je kan het dus zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam.
Een voorbeeld van een subdomein is in ons geval bijvoorbeeld “help.pcextreme.nl”. Dit is dus een subdomein van het domein pcextreme.nl.

In uw hostingpakket kunt u onbeperkt subdomeinen aanmaken. U doet dit via FPT. Daarna kunt u via het controlepaneel een SSL certificaat verzorgen voor het subdomein.
Voor deze handleiding gaan we het subdomein test.hetvoorbeelddomein.nl aanmaken.

Subdomein aanmaken

Allereerst maakt u verbinding via FTP met uw webruimte. Navigeer hier naar de map htdocs. Hierin zit u ook de map www.
In deze map gaan we een nieuwe map met de naam test maken. Via FileZilla kunt u dit doen, door in de map htdocs met de rechtermuisknop te klikken.
Kies in dit geval voor “Map aanmaken”

subdomein-map-aanmaken

De nieuwe situatie ziet er als volgt uit:

subdomein-map-gemaakt

De inhoud van deze map is nu bereikbaar via het adres http://test.hetvoorbeelddomein.nl.

SSL certificaat aanvragen

Om ervoor te zorgen dat dit subdomein ook via https://test.hetvoorbeelddomein.nl bereikbaar is moeten we een SSL certificaat aanvragen.
Dit doen we door het subdomein toe te voegen in de router van het hostingpakket.

Wij kunnen alleen een SSL-certificaat verzorgen wanneer zowel de hosting als het domein bij ons verzorgd wordt.

Klik bovenin weer op Products & Services. Vervolgens gaat u onder het kopje DOMAINS, DNS & CLB naar de optie Caching Load Balancer, en vervolgens kiest u de optie Routers.

Domains routers

Selecteer nu de router die bij het hostingpakket hoort. In deze overzichtspagina kiest u bij domains voor Add domain.

router add domain

Vul nu het subdomein in. Vervolgens klikt u op Add domain.

add-subdomain-to-router

Het domein is nu toegevoegd aan de router.
Het SSL certificaat zal binnen een uur actief zijn.