Hoe maak ik een subdomein aan binnen mijn hostingpakket?

Webhosting

Een subdomein is een uitbreiding van een domeinnaam. Je kan het dus zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam.
Een voorbeeld van een subdomein is in ons geval bijvoorbeeld “help.pcextreme.nl”. Dit is dus een subdomein van het domein pcextreme.nl.

In uw hostingpakket kunt u onbeperkt subdomeinen aanmaken. U doet dit via FPT. Daarna kunt u via het controlepaneel een SSL certificaat verzorgen voor het subdomein.
Voor deze handleiding gaan we het subdomein test.hetvoorbeelddomein.nl aanmaken.

Subdomein aanmaken

Allereerst maakt u verbinding via FTP met uw webruimte. Navigeer hier naar de map htdocs. Hierin zit u ook de map www.
In deze map gaan we een nieuwe map met de naam test maken. Via FileZilla kunt u dit doen, door in de map htdocs met de rechtermuisknop te klikken.
Kies in dit geval voor “Map aanmaken”

subdomein-map-aanmaken

De nieuwe situatie ziet er als volgt uit:

subdomein-map-gemaakt

De inhoud van deze map is nu bereikbaar via het adres http://test.hetvoorbeelddomein.nl.