Hoe voeg ik een extra domein toe aan mijn webhosting pakket?

Webhosting

Bij het Plus en Premium hostingpakket is het mogelijk om voor meerdere domeinen de website en e-mail op hetzelfde pakket af te handelen.

Als u een extra domeinnaam wil toevoegen aan uw hostingpakket, moet u hiervoor allereerst inloggen op het controlepaneel.

Webspace Toevoegen

Wanneer u bent ingelogged, klikt u boven in de zwarte balk op ‘Products & Services’ en vervolgens in het menu aan de linkerkant van de pagina op de optie ‘Webhosting’.

U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt. U klikt hier het hostingpakket aan waar u een extra domein aan wil toevoegen.

U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket. Links boven klikt u onder ‘Webspaces’ op uw de naam van uw hostingpakket, die in het blauw wordt weergegeven.

U komt terecht op de Details pagina van uw Webspace. U scrolt op deze pagina geheel naar beneden, totdat u de tekst ‘Domains’ ziet staan.

U klikt hier op de groene button ‘Add Domain’ om een extra domeinnaam aan uw Webhosting pakket toe te voegen.

In de popup die opent kan u naar wens het domein toevoegen.

Wanneer u op de knop ‘Show Advanced functions’ klikt komen er een aantal extra opties te voorschijn. In de regel hoeft u deze niet te wijzigen.

U klikt op de groene knop ‘Add domain’, waarna het domein aan uw Webspaces is toegevoegd.

Domein toevoegen in Caching Load Balancer

Om te zorgen dat het verkeer van uw domeinnaam ook daadwerkelijk op uw aangemaakte Webhosting terecht komt, moet u het domein nog toevoegen aan de Caching Load Balancer.

U klikt hiervoor in het menu aan de linkerkant van uw pagina op ‘Caching Load Balancer’, en vervolgens op de optie ‘Routers’ die eronder verschijnt.

U krijgt een pagina te zien met een overzicht van alle aangemaakte routers. U klikt hier op het de naam van het hostingpakket waar u het extra domein wil toevoegen.

U komt nu op de ‘Details’ pagina van de betreffende router terecht. Op deze pagina scrolt u geheel naar beneden, totdat u de tekst ‘Domains’ ziet staan.

U klikt hier op de blauwe knop ‘Add Domain’, rechts op uw scherm.

In de popup die opent geeft u de domeinnaam in die u wil koppelen. Vervolgens klikt u op de groene knop ‘Add Domain’ om het domein toe te voegen.

De domeinregistratie koppelen aan uw bundel

Een nieuwe domeinnaam bestellen en koppelen

Indien het extra domein dat u toe wil voegen nog niet geregistreerd is, of u wil dit domein vanaf een andere provider naar PCextreme verhuizen, klikt u in het menu links in uw controlepaneel onder ‘Domains, DNS & CLB’ op de optie ‘Domains’.

Er verschijnt een klein dropdown menu, waar u de optie ‘Domain Names’ kiest.

U komt op een pagina met een overzicht van alle domeinen die u al geregistreerd heeft bij ons. U klikt hier op de groene knop ‘Register/transfer domain name’, rechts boven aan uw pagina.

Bij “Domain check” kan u de naam invullen die u wenst vast te leggen of wenst te verhuizen. De meest voorkomende extensies verschijnen eerst, aan de linkerkant kan u eventueel op de blauwe tekst “Show categories..” om alle beschikbare extensies te kunnen zien.

U klikt hier op de button naast het domein dat u wil bestellen, waarna deze grijs wordt.

Wat betekenen de verschillende statussen bij een domein?

Wanneer u bij een domein een groene button met de tekst ‘Register for…’ ziet staan, is het domein nog vrij om te registreren. Er is niets dat u in de weg staat het domein aan te schaffen.

Als u bij een domein een gele button met de tekst ‘Transfer for…’ ziet staan is het domein momenteel bij een andere partij geregistreerd. U kan het domein alleen bestellen indien u reeds eigenaar bent van het domein.

WHOIS gegevens voor het domein ingeven

Wanneer u het domein dat u wil toevoegen heeft geselecteerd, kan u verder naar beneden scrollen op de pagina.

U komt hier een kopje ‘Set contacts for the whois’ tegen. Hier moet u de houdergegevens van het domein ingeven.

Indien u al eerder een domein heeft besteld zullen hier – waarschijnlijk – de standaard houdergegevens al staan ingegeven. Mochten dit niet de gewenste houdergegevens zijn heeft u twee opties:

1. Al bestaande WHOIS contacten gebruiken. Hiervoor klikt u op de naam van de huidige houder. Er verschijnt een keuzelijst waar u naar wens de houdergegevens kan selecteren.

2. Nieuwe whois contacten aanmaken. Hiervoor klikt u op het icoontje van het plus teken, rechts naast een houder.

In onderstaand screenshot staat voor zowel Owner, Admin als Tech contact dezelfde houder ingegeven. Via de rood omcircelde plus icoontjes kunnen er nieuwe houdergegevens worden ingegeven.

Nameservers en DNS template

Om het domein direct te koppelen aan uw webhosting pakket, is het van belang dat u de nameservers van PCextreme gebruikt. Hierdoor kunnen wij de records automatisch juist instellen.

Omdat we niet zeker weten aan welk pakket u het domein wil koppelen, moet u dit tenslotte nog aangeven. U klikt hiervoor op de balk met de tekst ‘No DNS Template’, en selecteert de naam van uw webhosting pakket uit de dropdown.

In onderstaand screenshot koppel ik dit domein aan het hostingpakket ‘ditisheteerstedomein.nl’.

Bestelling Afronden

Wanneer u alle bovenstaande stappen heeft doorlopen hoeft u alleen nog maar op de groene knop ‘Register or Transfer these {x} domains’ te klikken, geheel onder aan uw pagina.

Het domein zal direct voor u worden geregistreerd of verhuisd. Het kan enkele minuten duren voordat het domein zichtbaar wordt op de overzichtspagina.

Afhankelijk van de extentie kan het enkele uren tot maximaal 24 uur duren voordat een domeinnaam actief is na een nieuwe registratie.

De tijd dat een verhuizing kan duren is afhankelijk van de extentie van het domein.

Een reeds bestaand domein koppelen

Om een al geregistreerde domeinnaam aan uw hostingpakket te koppelen, moet het domein gebruik maken van de PCextreme nameservers. Ook moet de juiste DNS template toegepast worden op het domein.

Standaard maken alle domeinnamen die bij ons geregistreerd zijn al gebruik van onze nameservers. We gaan er vanuit dat u bent ingelogged in uw controlepaneel, en boven in de zwarte balk op ‘Products & Services’ heeft geklikt.

In het menu aan de linkerkant van uw pagina klikt u op ‘Domains’ onder het kopje ‘Domains, DNS & CLB’. Vervolgens klikt u in het submenu dat verschijnt op de tekst ‘Domain names’.

U komt op een pagina met een overzicht van alle domeinnamen die u bij ons heeft geregistreerd. U klikt op het domein dat u wil toevoegen aan uw Webhosting pakket.

U komt op de Details pagina van het betreffende domein.

Links op uw pagina onder het kopje ‘Nameservers’ ziet u de nameservers die momenteel zijn toegepast voor uw domein.

Wanneer hier niet de PCextreme nameservers staan kan u deze aanpassen. U klikt hiervoor rechtsboven op de blauwe knop ‘Domain Actions’, en vervolgens op de optie ‘Edit Domain Info’.

Op de pagina die opent kan u onder het kopje ‘Nameservers’ het domein instellen op de PCextreme nameservers.

Vervolgens selecteert u bij de optie ‘DNS template’ in het dropdown menu de DNS template met de naam van het hostingpakket waar u het domein aan wil toevoegen.

Tenslotte slaat u de wijziging op via de groene knop ‘Save Changes’ onder aan uw pagina.

Let op! Na het aanpassen van uw Nameservers en/of DNS records kan het maximaal 24 uur duren voordat u de effecten hiervan merkt.