Waar vind ik de FTP en SSH gegevens voor mijn Webhosting pakket?

Webhosting

Om uw website te kunnen uploaden, heeft u gegevens nodig om verbinding te maken met uw hostingpakket.
Dit doet u via FTP, met een gebruikersnaam, wachtwoord en een hostnaam.

Gebruikersnaam & Wachtwoord

Bij het bestellen van een Webhosting pakket wordt er standaard een gebruikersnaam voor u gegenereerd. Een wachtwoord kunt u zelf instellen via het controlepaneel.

Wanneer u hierop bent ingelogd, klikt u boven in de zwarte balk op “Products & Services”. Vervolgens klikt u in het menu links op “Webhosting”.

U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt. U klikt hier het hostingpakket aan waarvoor u de toegang wilt instellen.

U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket. Links boven klikt u onder ‘Webspaces’ op uw domeinnaam, die in het blauw wordt weergegeven.

Rechts op de pagina ziet u nu uw FTP en SSH gebruikersnaam staan. Via de optie ‘Change Password’ kan u naar wens een wachtwoord instellen voor deze gebruiker.

Let op; deze gebruiker is een SSH gebruiker, en ondersteunt dus geen klassieke FTP. U kunt in uw FTP programma het protocol SFTP selecteren, en poort 22 gebruiken.
Wilt u gebruik maken van FTP over poort 21, kunt u een extra FTP gebruiker aanmaken.

Hostname

Behalve de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord, heeft u ook nog een hostname nodig om naar te verbinden. Deze vindt u op dezelfde Detail pagina, onder het kopje ‘Backend Details’.

Instellingen voor FileZilla

Op de volgende pagina kunt u vinden hoe u uw FTP gegevens kunt gebruiken met het gratis programma FileZilla:

Hoe upload ik mijn website op mijn Webhosting Pakket?

Extra FTP gebruiker

Om een extra FTP gebruiker in te stellen kunt u op dezelfde pagina terecht.  Ga hiervoor naar het kopje FTP Users, en klik op de groene knop met Add FTP user.

add-ftp-user

Hier kunt u de benodigde gegevens inloggen. De homedirectory kunt u leeglaten.

add-ftp-user-input

Met de gebruiker die u nu heeft aangemaakt kunt u verbinding maken via klassiek FTP over poort 21.
Hiervoor gebruikt u dezelfde Hostname als eerder benoemd voor de SSH gebruiker.