Waar vind ik de FTP en SSH gegevens voor mijn Webhosting pakket?

Webhosting

Om uw website te kunnen uploaden, heeft u gegevens nodig om verbinding te maken met uw hostingpakket. Dit doet u via FTP, met een gebruikersnaam, wachtwoord en een hostnaam.

Gebruikersnaam & Wachtwoord

Bij het bestellen van een Webhosting pakket wordt er standaard een gebruikersnaam voor u gegenereerd. Dit geldt ook, wanneer het pakket onlangs gemigreerd is vanaf ons oude platform.

Een wachtwoord kunt u zelf instellen via het controlepaneel. Wanneer u hierop bent ingelogd, klikt u boven in de zwarte balk op “Products & Services”. Vervolgens klikt u in het menu links op “Webhosting”.

U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt.

U klikt hier het hostingpakket aan waarvoor u de toegang wilt instellen.

U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket. Links boven klikt u onder ‘Webspaces’ op uw domeinnaam, die in het blauw wordt weergegeven.

Rechts op de pagina ziet u nu uw FTP en SSH gebruikersnaam staan. Via de optie ‘Change Password’ kan u naar wens een wachtwoord instellen voor deze gebruiker.

Let op! Het is niet mogelijk een onversleutelde verbinding te maken met de FTP server. U kan met uw hoofdgebruiker gebruik maken van SFTP (FTP over SSH) over poort 22, of FTPS (FTP over TLS/SSL) over poort 21.
Extra FTP gebruikers die u aanmaakt kunnen alleen verbinden via FTPS (FTP over TLS/SSL) over poort 21.

Hostname/Server

Behalve de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord, heeft u ook nog een hostname nodig om naar te verbinden. Deze vindt u op dezelfde Detail pagina, onder het kopje ‘Backend Details’.

Deze hostnaam is een doorverwijzing naar de echte hostnaam. Dit is gedaan om de mobiliteit van ons platform te vergroten. Het kan zijn dat u hierdoor een waarschuwing over het certificaat krijgt.
De echte servernaam is webXXX.prod.widos.net, waar XXX het nummer van de server is (bijvoorbeeld 047). U kunt het certificaat vertrouwen als deze uitgegeven is voor een van onze webXXX.prod.widos.net servers.

Instellingen voor FileZilla

Op de volgende pagina kunt u vinden hoe u uw FTP gegevens kunt gebruiken met het gratis programma FileZilla: https://help.pcextreme.nl/sites-databases/hoe-upload-ik-mijn-website/

Extra FTP gebruiker

Om een extra FTP gebruiker in te stellen kunt u op dezelfde pagina terecht.  Ga hiervoor naar het kopje FTP Users, en klik op de groene knop met Add FTP user.

add-ftp-user

Hier kunt u de benodigde gegevens inloggen. De homedirectory kunt u leeglaten.

add-ftp-user-input

Hiervoor gebruikt u dezelfde Hostname als eerder benoemd voor de SSH gebruiker.

Let op! Het is niet mogelijk een onversleutelde verbinding te maken met de FTP server. U kan met deze FTP users gebruik maken van FTPS over poort 21.